Life Fehér Patrik 2024. 10. 02.

Jön az Azahriah-film, itt az első előzetes

Napjaink legfelkapottabb magyar előadója a zenei színpadok után a mozivászon meghódítására készül. Jön a Mi Vagyunk Azahriah, melyhez már előzetes is készült.

Valószínűleg napról napra egyre kevesebb embernek kell bemutatni Azahriah-t. A fiatal előadó történelmet írt azzal, hogy háromszor is megtöltötte a Puskás Arénát, de a Szigeten is hosszú idő után ő volt az első magyar, aki kiemelt műsorsávban léphetett fel.

Talán azt gondolhatnánk, hogy innen nincs feljebb, ám ez tévedés. Azahriah-ról ugyanis mozifilm is készül(t) Mi Vagyunk Azahriah címmel, mely annyi mindenről szólhatna. Az alkotók azonban mégsem a polgári nevén Baukó Attila koncertjeiről akartak filmet készíteni, de ez még csak nem is egy dokumentumfilm vagy portréfilm lesz.

Mint írják, “a Mi vagyunk Azahriah egy valóságos és egy képzeletbeli utazás története, amelyeket Azahriah élete és dalai ihlettek.” Kicsit megfoghatatlan ez a mondat, de az alkotást készítő Színfolt Film korábbi munkája, a Wellhello főszereplésével készült #sohavégetnemérős nagyon hasonló vonalat képviselt.

Aki azt a filmet látta évekkel ezelőtt, az most talán valami hasonlóra számíthat november 28-ától a mozikban. Addig is be kell érni egy rövid előzetessel, mely képi világban is támpontot adhat annak kapcsán, mire számíthatunk:

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Joseph Okpako/WireImage - Getty Images