Magic Fehér Patrik 2023. 02. 13.

Gyémánt ízesíti ezt a Valentin-napi luxusdesszertet

Egy ilyen édességre kevés lány mondana nemet.

Akármennyire is elcsépelten hangzik, a csokoládé, illetve az ékszer még mindig képesek utat nyitni a női szívekhez Valentin-napon. Fontos persze a megfelelő körítés, a benzinkúti bonbon még mentőövnek is sokszor gyenge.

Ennek szöges ellentétét kínálja a Serendipity3 nevű New York-i hely, mely összefogott egy ékszerésszel, és megalkották együtt a szerelmesek napjára gyémántgyűrűvel együtt kínált jeges forró csokit.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Serendipity 3 (@serendipity3nyc) által megosztott bejegyzés

A fogás csodásan néz ki: az étterem osztrák kristályból készült poharakban szolgálja fel a desszertet, melynek alapja egy 14 egzotikus kakaó keverékéből készített nyalánkság. Ezt ütik fel tejszínhabbal, majd díszítésként ehető gyémántporral és 23 karátos arannyal borított csokireszelékkel szórják meg az egészet.

Az italt arany szívószálon keresztül lehet szürcsölni, miközben a vendégek a desszert mellé járó 18 karátos fehérarany gyűrűn legeltethetik a szemüket. Az ékszeren két drágakő található: az egyik egy 0,69 karátos rózsaszín, szív alakú darab, mellette egy világoskék, körte formára csiszolt 0,77 karátos példánnyal. Az extra csillogásért további 1,15 karátnyi gyémántpor felel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Serendipity 3 (@serendipity3nyc) által megosztott bejegyzés

Igyekeznie kell annak, aki ezzel akarja lenyűgözni párját, ugyanis csak egyetlen gyűrűs forró csoki-menüt szolgálnak fel Valentin-napon. Túl nagy tolongásra azért nem kell számítani, tekintettel arra, hogy 250 ezer dollárba, átszámítva 90 millió forintba kerül mindez.

A Serendipity3 nevű étterem korábban egyébként azzal került be a Guinness-rekordok könyvébe, hogy ők árulták a világ legdrágább sültkrumpliját: a zsülienre vágott burgonyát Dom Perignon pezsgőben blansírozták, libazsírban sütötték és szarvasgombás aranyfüsttel kínálták 200 dollárért (72 ezer forintért).