Magic Fehér Patrik 2023. 03. 10.

A legdrágább marhahúsokat szolgálják fel az Oscar-gálán

Kiderült, mi minden kerül majd a sztárok asztalára az Oscar-díj átadása utáni afterpartin.

A kormányzói bál (Governors Ball) egy ünnepi gálavacsora, melyet az Oscar-díjak kiosztása után rendeznek meg. Bejutni nagyon nehéz az illusztris eseményre, de természetesen rendre ott vannak azok a színészek és rendezők, akik szobrocskát kaptak az amerikai filmakadémiától.

Az utóbbi évtizedekben a legtöbbször valószínűleg Wolfgang Puck osztrák sztárséf volt jelen a kormányzói bálon, tekintettel arra, hogy immár 29. alkalommal készíti el stábjával a vacsorát. Az Oscar-gála előtt már napokkal kezdődik a sürgés-forgás a hollywoodi Dolby Színház bálterme melletti konyhában. A bálteremben megrendezett vacsoraparti vendégeinek kényeztetéséről 800 tagú, szakácsokból és pincérekből álló személyzet gondoskodik.

Wolfgang Puck

Wolfgang Puck

Az 1500 fős vendégseregnek a ropogós fish and chipstől a lazacos pizzán át a csirkepitéig számtalan ínyencséget szolgálnak fel az estén az MTI beszámolója szerint. A vegán és vegetáriánus fogások mellett húsételek, például wagyu marhahússal készült fogások is lesznek az étlapon, továbbá az újdonságok között ázsiai jellegű gombócok.

A legdrágább marhahúsokat szolgálják fel az Oscar-gálán

A japán wagyu feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek. Ebből a húsféléből több mint 30 kilót rendeltek a vacsorához. De 180 kiló füstölt lazac is volt a listán. Az estén mindenkinek jut majd Oscar: 3000 arannyal meghintett csokoládé-Oscart kínálnak majd a résztvevőknek.

A legdrágább marhahúsokat szolgálják fel az Oscar-gálán

Puck azt is elárulta, hogy bokros teendői miatt az Oscar-gála előtt nincs ideje filmeket nézni, így a Nyugaton a helyzet változatlan című német Oscar-jelölt alkotást sem látta. De mint mondta: ismeri a film forgatókönyvének egyik íróját, Lesley Patersont, aki most szintén Oscar-jelölt, mivel 18 évvel ezelőtt ő is pincérként dolgozott a kormányzói bálon.

Képek: Rodin Eckenroth/Getty Images