Magic Kováts Olivér 2023. 05. 03.

Rohamosztagosok lepték el a metrót Budapesten

Meglepő, első látásra nem túl barátságos alakok bukkantak fel a budapesti 3-as metró állomásain. Az erődemonstrációjuról képek is készültek.

Több mint öt éven át húzódott, de mint arról testvéroldalunk, a Vezess beszámolt, május 22-étől újra teljes vonalon és minden megállót érintve fog közlekedni Budapesten a 3-as metró. Való igaz, sokszor már csillagászatinak tűnt az idő, de a Rohamosztagosok a metróban nevű Facebook-oldal tagjai, pontosabban Darth Vader és a tisztjei nem emiatt okoztak felfordulást az M3-as vonalán.

A háttérben valójában egy, a nemrégiben átadott metróállomásokon, többek között a Deák Ferenc téren, az Ecseri úton és a Határ úton tartott nonprofit élményfotózás áll, mellyel a Star Wars-fanatikus közösségnek az volt a célja, hogy „a képekkel meglepjék a napi több mint egymillió metrózót és minden budapesti közlekedőt”.

Kattints a képre, és légy te is az utazás részese egy messzi-messzi galaxisban, a 3-as metrón:

15 fotó megtekintése

A képek egy messzi-messzi galaxisba repítenek minket, és szokatlan perspektívából tárják fel az állomások olyan építészeti értékeit, amelyek a mindennapi használat során rejtve maradhatnak. A birodalmi erők kivonulásával reméljük, különleges élmény lesz az utazás

– írják az oldalon a látványos akció kapcsán, melyből fotósként Mohai Balázs, továbbá a Nautes Architects, a BKV Metró Felújítási Projekt Igazgatóság, az 501-es Légió és a Paragram Stúdió is kivette a részét.

Fotó: Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Forrás: Rohamosztagosok a metróban/Facebook
Kép(ek) forrása: Mohai Balázs