Magic Fehér Patrik 2023. 06. 27.

Készülőben a tévéműsor a valaha volt legnagyobb nyereménnyel

Sok konkrétum még nem nyilvános a műsorral kapcsolatban, de a mögötte álló személy garancia arra, hogy nagy durranás készül.

163 milliós számmal a YouTube legtöbb feliratkozóval rendelkező tartalomgyártója MrBeast, hivatalos nevén Jimmy Donaldson. Csapatával már számtalan nagy projektet végigvittek a videómegosztón, videóikban rendszeresen nagy összegeket osztanak szét a feliratkozóik között – és ők ezt tényleg meg is teszik.

MrBeast nemrég új ambícióiról számolt be Twitteren: szeretne megalkotni egy olyan grandiózus tévéshow-t, melyben annyi pénzt kapna a győztes, amivel rekordot írna. “Szeretném kipróbálni azt, amit YouTube-on is csinálok, hogy meglássuk, hogyan teljesít. Képzeljetek el egy tízrészes sorozatot 10 ezer emberrel, akik a történelem legnagyobb díjáért versengenek” – fogalmazott a youtuber.

Tapasztalata valóban van ezen a téren, legutóbb például száz embert zárt be üvegkalitkákba 1-től 100 éves korig, és félmillió dollárt adott annak, aki a legtovább bírta a kihívást.

Hogy MrBeast a vonatkozó Guinness-rekordot megdönthesse, ahhoz a műsor győztesének több mint 4,155 millió dollárt (1,4 milliárd forintot) kellene adnia. Durva, de volt már példa rá, hogy valaki ennyi, pontosabban ennek megfelelő mennyiségű pénzzel távozzon a tévéből, ráadásul mindez még 2001-ben történt, amikor ez az összeg a mainál is többet ért.

Akkor egy holland vetélkedőben 1000 ember versenyzett az óriási összegért, a nyereményt a helyi lottótársaság finanszírozta. A műsorban az ezres csapatot megfelezték, majd mindkét csapat tagjainak feltettek egy feleletválasztós kérdést. Amelyik csapatból többen válaszoltak jól, az jutott tovább, a többiek kiestek. Így ment ez egy darabig, aztán a játékosok már csak magukért küzdöttek, amíg csak egy ember maradt talpon, akinek a fináléban még kérdések hadára kellett válaszolni. Komplex egy játék volt, alapvetően senki nem ment el a fődíjig, egy alkalmat kivéve, amikor az első évad fináléjára csavartak kicsit a játékmeneten.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Jeff Daly/CNBC/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images