Magic Fehér Patrik 2024. 01. 16.

Mutatjuk, milyen luxusotthonokat keresnek a leggazdagabbak

Egy friss jelentés rámutatott arra, mely tulajdonságok számítanak leginkább a legtehetősebbeknek, ha ingatlant vásárolnak.

A First Class rendszeres olvasói lassan összerakhatják napjaink trendi álomotthonát: több cikkben is bemutattuk a közelmúltban, melyek azok a helyiségek vagy egyéb kiegészítő tulajdonságok a luxusingatlanok világában, melyek kifejezetten népszerűvé váltak a tehetős vásárlók körében.

Az otthonoknál talán annyira nem változnak gyorsan a trendek, mint például a divatiparban, azonban itt is észlelhető, hogy időről időre más iránt érdeklődnek a potenciális vásárlók. Erre nemrég a Sotheby’s International Realty friss jelentése világított rá.

A Luxury Outlook Reportból két fontos következtetést lehet levonni. Az egyik az, hogy a vevők egyre inkább érdeklődnek az ökotudatos luxusotthonok iránt – már amennyire egy luxusingatlan ökotudatos tud lenni. A kivitelezők azért igyekeznek, keresik a fenntartható megoldásokat, legyen szó akár az építkezésről, akár az energiaellátás biztosításáról.

Mutatjuk, milyen luxusotthonokat keresnek a leggazdagabbak

A riport másik nagy tanulsága, hogy a vevők szeretnék úgy érezni magukat otthon, mintha hotelben lennének. Ennek köszönhetően olyan, az ötcsillagos szállodákban megtalálható megoldások jelennek meg a lakóingatlanokban, mint a tágas lakosztályok, az apró kávéfőző sarkok a szobákban, a koktélbárok vagy épp az infraszaunák és a merülőmedencék.

Mutatjuk, milyen luxusotthonokat keresnek a leggazdagabbak

Ha család keres új luxusotthont, a fenti lista bővülhet olyan helyiségekkel melyek egyben szolgálják a kicsik és a nagyok szórakozását. Ezek közé tartoznak a játéktermek, a golfszimulátorok és a bowlingpályák.

Forrás: Luxury Outlook Report, Robb Report
Kép(ek) forrása: Getty Images