Magic Fehér Patrik 2024. 02. 20.

Bírod a John Wick-filmeket? Akkor ez a hely is tetszeni fog!

Las Vegas hamarosan ismét újabb attrakcióval bővül. Ezúttal az akciófilmek rajongóinak kedveznek egy John Wick-témájú szórakoztatóközpont nyitásával.

Kívülről és távolról talán nem látszik, de Las Vegas egy folyamatosan változó, megújuló város. A Sphere-ről, illetve a Forma-1-es futamról persze az egész világ értesült, de az egyéb látványosságok időről időre átalakulnak.

Most például a Lionsgate filmstúdió visz újabb színt a városba azzal, hogy nem messze a Striptől egy John Wick-témájú szórakoztatóközpontot nyitnak. A Keanu Reeves által megformált karakter ihlette élmény kapcsán már-már kötelező jelleggel előkerülnek a magával ragadó és az interaktív jelzők, de nem is vár mást az ember ilyen helyen.

Az 1100 négyzetméteres terület kis túlzással egy mozival kombinált forgatási területhez hasonlítható majd, ahol tényleg minden adott lesz ahhoz, hogy akcióhőssé váljon az ember. Még tematikus bár is lesz a területen, melyet biztosan érintenek majd a látogatók. Az élmény a leírások alapján amolyan kalandjáték: csapatokra osztják a látogatókat, akiknek különféle karakterek történetét kell felgöngyölíteni. Ennek során olykor még a helyszínül szolgáló Las Vegas Continental biztonsági embereivel is összetűzésbe keveredhetnek, miközben egyébként amúgy zárt helyekre is bebocsátást nyerhetnek.

A Lionsgate-nek van tapasztalata az ilyen jellegű szórakoztatásban: a John Wick év végi nyitásával a negyedik filmes-tematikus egységük lesz ez a Fűrész, az Ideglelés és Az éhezők viadala után. A filmszéria, melyből négy rész készült, több mint 490 millió dollárt (176 milliárd forintot) hozott a konyhára.

Forrás: The Hollywood Reporter
Kép(ek) forrása: Dave J Hogan/Getty Images for Lionsgate