Magic Fehér Patrik 2024. 02. 21.

Egy zenekarral sem történt még olyan, mint a The Beatlesszel

Egyszerre négy film készül a The Beatlesről, ráadásul mind a négyet ugyanaz a stáb készíti. Van magyarázata a nem mindennapi produkciónak.

Az elmúlt években számos életrajzi ihletésű film készült és ért el komoly sikereket a mozikban. Ezt fokozza most a Sony Pictures Entertainment azzal, hogy a The Beatles történetét dolgozzák fel. Rendezőnek fel is kérték Sam Mendest, akinek bőven lesz ezzel munkája,

ugyanis nem egy, hanem négy film készül.

Az alkotások a bandatagok – Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon és George Harrison – szemszögéből dolgozzák fel az eseményeket. Az engedélyeket már meg is kapták a stúdiók a még élő zenészektől, illetve a már elhunytak családtagjaitól, így sem a zenék használatából, sem a cselekményben látottakból nem lehet probléma.

Sam Mendes a 2027 nyarán egyszerre a moziba kerülő filmnégyessel szépen bővítheti amúgy sem rossz önéletrajzát. Nevéhez fűződik az 1917, a James Bond-filmek közül a Skyfall és a Spectre, valamint A kárhozat útja. “Megtiszteltetés számomra, hogy elmesélhetem minden idők legnagyobb rockbandájának történetét, és izgatott vagyok, hogy megváltoztathatom a mozizás fogalmát” – fogalmazott a rendező.

A tavaly új dallal jelentkező együttesről pár éve egyébként Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-sorozat) is készített egy nyolcórás dokusorozatot a Disney+-ra. Az az alkotás az 1970-es, azóta klasszikussá érett Let It Be album készítésének körülményeit járta körbe.

Kép(ek) forrása: Fox Photos/Getty Images