Magic Fehér Patrik 2024. 02. 21.

Jó ügyet támogat a Depeche Mode luxusórája

Nem csak egy stílusos karórát vesz az, aki lecsap a Depeche Mode és az Hublot együttműködésének legfrissebb eredményére, hanem jótékonykodik is.

2010 óta dolgozik együtt a Depeche Mode és az Hublot. A partnerkapcsolat termékeny, az évek során számos órát alkottak már közösen a felek. Most a zenekar új lemeze és a hazánkban tavaly már járt, idén visszatérő Memento Mori turnéja adta az alapot, hogy előrukkoljanak egy újdonsággal.

Jó ügyet támogat a Depeche Mode luxusórája

Ez lett a Spirit of Big Bang Depeche Mode, egy 42 mm átmérőjű éjfekete látványosság, melyet leginkább a számlapon lévő koponyaminta tesz egyedivé. Ez egyben egy homokóra is – ennél jobb motívum nem is szimbolizálhatná az idő múlását.

Jó ügyet támogat a Depeche Mode luxusórája

Az 50 óra járástartalékkal rendelkező automata óra homokfúvott és csiszolt kerámiakülsőt kapott. Tartozékként újrahasznosított anyagokból készült szövet- és gumiszíj is jár hozzá, melyeket egy kattintással a helyükre lehet tenni. Száz darab készül a különleges Hublot-ból, melyet díszdobozba tesznek, mellé pedig egy bakelit is jár a Depeche Mode Wagging Tongue című számával. A csomag így 34 100 dollárba, átszámítva 12,2 millió forintba kerül.

Jó ügyet támogat a Depeche Mode luxusórája

Amióta az Hublot és a Depeche Mode együtt dolgozik, mindig is kerestek valamilyen nemes ügyet, melyet támogathattak összefogásukkal, az órák eladásából befolyt összeg egy részével. Ezúttal a Conservation Collective nevű szervezet mögé álltak be, amely olyan kis közösségekkel foglalkozik, melyeket a legsúlyosabban érintenek napjaink környezeti problémái, köztük pl. a tengerek, óceánok folyamatos teliszemetelése. Ezzel összhangban is készült a szövetszíj, illetve a bakelit újrahasznosított műanyagból – a hanglemez gyártásához ráadásul zöld energiát is használtak.

Dave Gahan (jobbra) és Martin Gore, a Depeche Mode tagjai

Martin Gore és Dave Gahan, a Depeche Mode tagjai

Az Hublot egyébként az utóbbi időben ráment az ilyen projektekre. Ennek egyik leglátványosabb terméke ez az óra volt:

Forrás: Hublot