Magic Fehér Patrik 2024. 05. 02.

Ingyen visz el a Forma-1-es futamra a Ferrari

Valakinek felejthetetlen élményben lesz része az imolai Forma-1-es futam hétvégéjén. A Ferrari ugyanis egy szerencsésnek mindent áll, a mesés szállástól a VIP-jegyekig.

A május 19-ei hétvégén kezdődik az idei Forma-1-es szezon európai szakasza az imolai hétvégével. Az Emilia-romagnai Nagydíjra a Ferrari az Airbnbvel összefogva készül, derült ki a szállásadó cég közleményéből. Legújabb, Ikonok elnevezésű szálláshelyeik lényege, hogy a nyár során több különböző egyedi programmal készülnek az utazni vágyóknak: olykor maguk a szállások témája lesz páratlan, máskor a vendéglátó világsztár személye jelenti a különlegességet. Mindezt teljesen ingyenesen, ugyanis ezekre a csak rövid ideig elérhető helyekre és eseményekre nyerni lehet a belépés jogát.

A Ferrari is részt vesz ebben az Ikonok-programban, mégpedig azzal, hogy az imolai hétvégén, szombatról vasárnapra

hálószobává változtatják a Ferrari-múzeum központi termét.

A Sala delle Vittorie (a győzelem csarnoka) a Ferrari Forma-1-es örökségének legsikeresebb autóit vonultatja fel 110 trófea mellett, melyet a csapat legendás pilótái, világbajnokai nyertek. Középen a szerencsés nyertes egy vörös ágyban pihenhet meg, melyet ugyanabból a bőrből varrtak, mint a sportkocsik üléseit.

Kép: Airbnb

Kép: Airbnb

A szállás hivatalos házigazdája a Ferrari-nagykövet és egykori versenyző Marc Gené lesz, mellette biztosan nem lesz unalmas az olaszországi hétvége. Társaságában lehet majd megtekinteni az Emilia-romagnai Nagydíjat a helyszínen, ugyanis a VIP-jegyek adottak, exkluzív paddockbelépéssel. A vacsorára a világhírű Cavallino étteremben kerül sor, ez volt annak idején az alapító Enzo Ferrari egyik törzshelye is.

A Cavallino étterem (Kép: Mark Thompson / Allsport / Getty Images)

A Cavallino étterem (Kép: Mark Thompson / Allsport / Getty Images)

Természetesen egy privát túravezetés is jár a Ferrari-múzeumban, de az élmény úgy az igazi, ha át is éli az ember. Erre is sor kerül a fioranói Ferrari-tesztpályán egy 296 GTB utasaként.

A sorsolási kalapba május 6-8. között lehet bekerülni ide kattintva.

Forrás: Airbnb
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Edmund So/Eurasia Sport Images/Getty Images