Magic Fehér Patrik 2024. 08. 29.

Luxushajóból csinálnak szállodát az F1-es pályán

A jövő évi Forma-1-es Monacói Nagydíjon a szokásos szálláslehetőségeket egy négyszáznál is több lakosztályos luxushajó egészíti ki, mely csak egy kőhajításnyira lesz a versenypályától.

A Forma-1-es versenynaptár hagyományosan legfényűzőbb eseménye a Monacói Nagydíj. A futam hétvégéje gyakran egybeesik a cannes-i filmfesztivállal, így a világsztárok jelenléte garantált. A városállam kikötőjét fényűző hajók lepik el, bárhová néz az ember, eurómilliókat lát maga előtt.

Az nem újdonság, hogy sokan a vízen, egy hajó fedélzetén térnek nyugovóra, az idei hétvégén a Mercedes csapatának versenyzői is így tettek. Az azonban már kivételesnek mondható, amit az Explora nevű luxushajós cég csinál. Megegyeztek ugyanis a Forma-1 vezetésével, hogy 2025-ben leparkolhatnak a kikötő közepére Explora II nevű, nemrég bemutatott luxushajójukkal, mindössze 150 méterre a pályától.

6 fotó megtekintése

A 248 méter hosszú, 32 méter széles és 56 méter magas hajó a 461 lakosztályával egyfajta vízi luxushotelként fog működni, vendégül látva a Forma-1-re érkező tehetős vendégeket. Az utasoknak két F1-es esemény között a fedélzeten hat étteremben és 12 bárban összesen 11 különféle gasztroélményben lehet részük.

Vannak természetesen wellnessrészlegek, öt nagyobb medence illetve egy szépségszalon is található a fedélzeten, legfelül, a 10. emeleten pedig egy futókör is akad azoknak, akik sportolni is szeretnének, de unják a futópadot. Az ellátásra nem lehet panasz, öt vendégre ugyanis négy fő személyzet jut, ez kiemelkedően jó arány.

Luxushajóból csinálnak szállodát az F1-es pályán

A luxushajóra a legolcsóbb csomaggal öt éjszakára juthat fel az ember 2025. május 21. és 26. között, fejenként minimum 9690 euróért (3,8 millió forintért). Fontos hozzátenni, hogy itt nem csak a szállás áráról beszélünk, ebben benne van már a futam belépőjének ára is, viszont a fedélzeti étel- és italcsomagok növelhetik a végén fizetendő összeget.

Forrás: Explora Journeys