Style Fehér Patrik 2023. 06. 02.

Különleges órát kapnak a 24 órás autóverseny győztesei

Nem csupán a dicsőségért és a világbajnoki pontokért lesz érdemes küzdeni június 10-11-én a Le Mans-i 24 órás versenyen, a győztesek egy órakülönlegességgel is gazdagodnak.

62 autó 186 versenyzője száll harcba június 10-én és 11-én a 13 626 méter hosszú Circuit de la Sarthe versenypályán azért, hogy ők legyenek a Le Mans-i 24 órás verseny legjobbjai. Az autósport hármas koronájának egyik ágaként számon tartott megmérettetésre idén még nagyobb figyelem irányul, ugyanis a legendás futamot idén 100. alkalommal rendezik meg.

A verseny rengeteg pilóta bakancslistáján szerepel, de csak keveseknek adatik meg, hogy a dobogó legfelső fokán pezsgőzzenek Le Mans-ban. Az biztos, hogy aki megnyeri a futam századik kiadását, az garantáltan beírja magát a történelemkönyvekbe.

Az eseményre nagy erőkkel készül a Le Mans-i 24 órás mellett 2001 óta órapartnerként feltűnő Rolex is. A svájci luxusóragyártó rendszeresen készít órát a győzteseknek, nemrég pedig megvillantották, idén mit is kapnak a legjobbak. Ők maguk is ünnepelnek egyébként: népszerű órájuk, a hosszútávú versenyzés amerikai központjáról elnevezett Daytona idén 60 éves, így nem is lehetett kérdés, hogy ebből osztanak majd ki hármat a győztes egység pilótáinak.

Különleges órát kapnak a 24 órás autóverseny győztesei

Ilyen órája azonban tényleg csak három embernek lesz az egész világon: a kronográf hátuljába ugyanis belegravírozzák a futam századik kiadásának egyedi logóját, valamint a győztes feliratot (angolul) és az évszámot is.

Iránymutatásnak persze figyelembe vehető a “mezei” Daytona kiviteltől függően 5-40 millió forintos vételára, de egy ilyen óra értéke felbecsülhetetlen, a győztes pilótát örökké emlékeztetheti a Rolex az elért sikerekre.

Forrás: Rolex