Style Fehér Patrik 2023. 10. 24.

Szívesen látnánk ezt a zseniális mikrót a konyhánkban

A konyhai berendezés elnyerte az egyik legnevesebb dizájndíját, de van egy nagyon hasznos tulajdonsága is.

A hagyományos mikrohullámú sütők nagyok és nehezek, így kibontás után általában fix helyet kapnak a konyhában, ahonnan életciklusuk végéig el sem mozdulnak. Sajnos ez azzal jár, hogy rengeteg helyet foglalnak folyamatosan, miközben nem hasznosak, azaz nem forog bennük a melegíteni kívánt étel.

Ezen változtatna a Foldwave nevű projekt megalkotója, Saun Park. A dizájner egy összecsukható mikrót tervezett, mely használaton kívül sokkal kisebb helyet foglal, könnyebb, ráadásul fogantyújának köszönhetően egyszerűen hordozhatóvá is válik. Az alapvető elképzelés szerint házon kívül bárhol elő lehetne kapni az eszközt, és már lehetne is melegíteni az ételt, feltéve, ha van a közelben áramforrás.

Szívesen látnánk ezt a zseniális mikrót a konyhánkban Szívesen látnánk ezt a zseniális mikrót a konyhánkban Szívesen látnánk ezt a zseniális mikrót a konyhánkban

A projekt egyelőre csak koncepció, megvalósulására minden bizonnyal várni kell még, azonban a világ egyik legnagyobb dizájnelismerését, a Red Dot díjat már elnyerte a mikró.

Forrás: Foldwave, Red Dot