Style Erdős Norbert 2024. 02. 23.

Titkos projektben kapott főszerepet Tom Cruise

Alejandro G. Inárritu filmrendező Tom Cruise főszereplésével forgatja következő filmjét. A produkció a Warner Bros. és a Legendary Pictures asztalán landolt.

Inárritu legutóbb 2015-ben forgatott angol nyelvű filmet, A visszatérőt Leonardo DiCaprióval, amely globálisan több mint félmilliárd dolláros jegybevételt hozott, és három Oscar-díjat kapott. A rendező mellett ennek a szerepnek hála végre DiCaprio is magkapta a maga szobrocskáját, bár láttunk már tőle jobb előadást is (Kapj el, ha tudsz, az Aviátor, a Viharsziget vagy éppen A Wall Street farkasa), szóval kijárt már neki évek óta.

Inárritu új angol nyelvű filmje forgatókönyvét is ő maga írta Sabina Berman, Alexander Dinelaris és Nicolás Giacobone közreműködésével. A film sztorijáról egyelőre semmit nem hoztak nyilvánosságra, annyit azonban már lehet tudni, hogy a főszerepet Tom Cruise kapja.

Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu

Cruise januárban kötött nem exkluzív szerződést a Warner Bros. filmstúdióval. A filmsztár és producer jelenleg a következő Mission: Impossible-epizódon dolgozik és a Universal filmstúdió előkészület alatt álló, világűrben játszódó filmjében is szerepel majd, amelyet Doug Liman rendez.

Inárritutól, aki 2015-ben Birdman című alkotásáért a legjobb film és forgatókönyv Oscar-díját is elnyerte, a közönség legutóbb a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája című spanyol nyelvű filmet láthatta.

 

Cruise-t 1990-ben a Született július 4-én, 1997-ben pedig a Jerry Maguire című filmért jelölték a legjobb színész Oscarjára, 2000-ben a Magnólia mellékszereplőjeként kapott Oscar-jelölést, tavaly pedig a Top Gun: Maverick producereként lett Oscar-jelölt a legjobb film kategóriában.