Style Fehér Patrik 2024. 03. 22.

Stílusos karórát készítettek kávéból

Kreatív kávézacc-felhasználási módot talált egy órakészítő cég. A végeredmény egy stílusos, egyedi és megfizethető kávéillatú karóra.

Számtalan praktikát találni a neten a kávézacc otthoni felhasználási lehetőségeiről. Az óriási mennyiségben keletkező felesleges anyagot elkezdték már az építőiparban is felfedezni, de az olyan luxuscégek, mint az Hublot is foglalkoztak vele.

Míg a svájci gyártó csak kis mértékben alkalmazta óraösszetevőként a zaccot, addig a német Lilienthal Berlin a Coffee Watch órák házainál ezt használja fő alapanyagként. A modern, de letisztult időmérő eszközök külsejéhez biciklis futárok gyűjtik össze a német főváros kávézóiból a zaccot, melyet aztán újrahasznosított, illetve növényi alapú összetevőkkel keverve alkotják meg a mindennapi viseletnek ellenálló, remek minőségű bioműanyag alkatrészeket.

6 fotó megtekintése

A felhasznált anyagok és a szállítási megoldás miatt az óra fenntarthatósági szempontból élen jár. Igyekeznek a szíjak terén is erre törekedni: a bőrszíj növényi alapú festékkel színezett, de van vegán bőr és hálós változat is.

Stílusos karórát készítettek kávéból

A svájci Ronda kvarcszerkezeteivel hajtott, 42,5 mm átmérőjű órának még némi kávéillata is van a gyártó szerint, bár arról nem szól a fáma, hogy ez meddig tart ki. Ismert azonban, hogy négyféle dizájn közül választhat a vásárló: kérhet espressót, americanót, lattét és macchiatót. Alapáruk 209 euró (83 ezer forint), de gyakoriak a gyártó hivatalos oldalán a 30-50 százalékos kedvezmények – cikkünk születésének idején is éppen futnak akciók.

Forrás: Lilienthal Berlin