Style Fehér Patrik 2024. 06. 23.

Megkapta a legjobb nyári funkciót ez a karóra

Nem biztos, hogy életszerű egy drága karórát olyan célokra használni, mint amit megalkotói elképzeltek, de érdekes ötletről van szó.

2021-ben jött létre Hongkongban a RASKH nevű, dizájnerekből álló csoport, saját bevallásuk szerint azzal a céllal, hogy újradefiniálják az órák koncepcióját, egyedi, kreatív, de hasznosnak mondott ötletekkel színesítve ezt a világot.

Ennek a célnak szinte minden szempontból megfelel új alkotásuk, a Leverage nevű óra. Első ránézésre egy pofás, letisztult órát látunk 44 mm-es átmérőjű rozsdamentes acéltokkal, a sötétben fluoreszkáló jelölésű ún. szendvics- vagyis rétegzett számlappal. Kényes eszköznek tűnik, amire vigyázni szeretne a gazdája, egy karcolást sem akar rajta látni.

Megkapta a legjobb nyári funkciót ez a karóra

Márpedig, ha az extra funkcióra gondolunk, a karcolódás elkerülhetetlen.

A hátlapon ugyanis egy sörnyitó található.

A nyári bulik kedvelt és szinte elengedhetetlen eszközéhez úgy férhet hozzá az óra gazdája, ha a 8 óránál lévő koronát kilazítja, majd magát a belső részt kitolja, így rögtön lesz hely a palackról lefeszítendő kupaknak.

Megkapta a legjobb nyári funkciót ez a karóra

Felmerül azért, hogy ez mennyire hasznos, hiszen jól tudjuk, egy sört bármivel is ki lehet nyitni, ráadásul ha véletlen kifut az ital, még az óra működése is veszélybe kerülhet, hiszen csak kis mértékben vízálló. Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy mindezért 499-529 dollárt (185-196 ezer forintot) kérnek színváltozattól függően. Teljes zsákutcának azért nem nevezhető a történet, Kickstarteren már gyülekeznek azok, akik vevők lennének ilyen órára.

Megkapta a legjobb nyári funkciót ez a karóra

Forrás: RASKH