Life Kováts Olivér 2023. 06. 15.

Szó szerint mesés utazást kínálnak 40 millióért

Több mint háromhetes körutazás keretében kalauzolná el a mesehősök világában legfanatikusabb, egyúttal legtehetősebb rajongóit a Disney. Magánrepülővel teljesítik a több tízmilliós turnét.

Magánrepülőgépes, világ körüli utazásra invitálja a Disney azokat, akiknek az élete Mickey, illetve Minnie egér, valamint a többi ismert mesefigura körül forog, továbbá a pénztárcájuk is vastag.

A 24 napon át tartó, hat különböző országot érintő kaland során egytucatnyi Disney-parkba VIP-vendégként látogathatnak el a 12. életévüket betöltött jelentkezők, de a Disney tesztkonyhájába is betekintést nyerhetnek, és a floridai egysínű vasutat is megcsodálhatják – írja a Washington Post. Az első blikkre húzós, személyenként 115 ezer dollárról, átszámítva 39,4 millió forintról indul az utazás költsége, de az ár feljebb is kúszhat.

A floridai Disney World a 24 napos, mesés utazás végállomása. (Fotó: Joe Raedle/Getty Images)

A floridai Disney World a 24 napos, mesés utazás végállomása. (Fotó: Joe Raedle/Getty Images)

A világjáró Disney-turné Los Angelesből indul, majd több mint három héttel később a floridai Orlandóban ér véget, és közben nemcsak Tokióban (Japán), Sanghajban (Kína), Hongkongban és Párizsban (Franciaország) áll meg a magángép, hanem olyan látványosságoknál is, mint a gízai piramis vagy a Tádzs Mahal. 

75-en jelentkezhetnek a költséges mesebeli utazásra, melynek során egy Boeing 757-essel repülhetnek, melynek belseje egyedi kialakítású, így mindenkinek kényelmesen jut hely, de szakács és orvos is lesz a fedélzeten.

A jegyek árusítását június 19-én kezdik el – hacsak a legnagyobb fanatikusok surranópályán már nem csaptak le rájuk – ám az útra csak 2024-ben kerül sor. Két turnust szerveznek jövőre: az egyik június 16-án, míg a másik július 28-án indul.

Forrás: The Washington Post
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Leonardo Munoz/VIEWpress/Getty Images