Life Fehér Patrik 2023. 10. 19.

Ez jelenleg a világ legjobb bárja

Ha a világ legjobb bárját keressük, ugyanabba a városba kell utazni, ahová tavaly is, azonban az idei győztes kiléte megváltozott.

Meghatározó mérce lett az éttermek és bárok értékelésében a 50 Best nevű szervezet, ahol független szakértők százai – egész pontosan 680-an – véleményezik névtelen szavazataikkal a különböző vendéglátóegységeket szerte a világban. Ahogy arra nevük is utal, évről évre kihirdetik az ötven legjobb helyet az említett kategóriákban, kedden pedig immár 14. alkalommal díjazták a legjobb bárokat.

Hosszú ideig letaszíthatatlanok voltak a trónról a londoni és a New York-i létesítmények, azonban úgy tűnik, a prémiumkocsmák fővárosának címét Barcelona veszi át. Tavaly is ők adták a győztest, és idén is ők ünnepelhetnek: kedden ugyanis a Sips nevű bár részesült a rangos elismerésben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sips Drinkery House (@sips.barcelona) által megosztott bejegyzés

Az új világelsőt alapítói, Simone Caporale és Marc Álvarez a koronavírus-járvány idején nyitották, de a vendéglátás szempontjából kifejezetten nehéz időszak nem szegte kedvüket, hogy valami egészen különlegeset alkossanak a közönségnek. Történetük igazi sikersztori, melyet Caporale is csak álomszerűnek nevezett: tavaly már bronzérmesek voltak, ezt sikerült fokozniuk egy év elteltével.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sips Drinkery House (@sips.barcelona) által megosztott bejegyzés

Bárjukban, ahol a pasztellrózsaszín és -zöld színek uralják a belteret, mindössze 33 ülőhely található, és koktélban erősek igazán. Ezek igazi exkluzív italköltemények, ugyanis mindenhez helyi, kiváló minőségű alapanyagokat használnak. Egyes röviditalokat üvegpohár helyett egy összetett kezeket formázó fémtálkában szervíroznak, azonban igazi különlegességük az előkelő éttermek világát idéző italmenüsor, melynek keretében egy este alatt végigkóstolható egy igen széles italkínálat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sips Drinkery House (@sips.barcelona) által megosztott bejegyzés

A korábbi győztes, a szintén barcelonai Paradiso idén a negyedik lett, az ezüst- és bronzérmeket egy New York-i és egy mexikóvárosi hely zsebelte be.

Forrás: 50 Best