Life Fehér Patrik 2024. 03. 12.

Egy pláza volt a világ legnépszerűbb helye 2023-ban

Habár csak ők mondják, simán hihetőnek tűnik, hogy a Dubai Mall volt a Föld leglátogatottabb helye 2023-ban. Az idei évük is ígéretesen indul, a tavalyit is felülmúlhatják.

A plázák a világ minden pontján látogatottak, hiszen sokszor azok is betérnek, akiknek eszük ágában sincs ott vásárolni. Dubajban ez végképp igaz: a rengeteg látványos épület között meghúzódó Dubai Mall napközben elviselhető hőmérsékletet biztosít a látogatóknak. Több is ez egy plázánál vagy egy hűvös menedéknél: 111 hektáros területén az 1200 üzleten és százas nagyságrendű éttermen felül akvárium, jégpálya és egy saját kínai negyed is található itt, senki nem tud unatkozni.

8 fotó megtekintése

Ezek alapján teljesen érthető, hogy 2023-ban 105 millióan látogatták meg a helyet. Ez 19 százalékos emelkedést jelent 2022-höz képest, de az üzletközpontot üzemeltető Emaar ingatlancég leginkább arra büszke, hogy ezzel

a Dubai Mall lett a Föld leglátogatottabb helye tavaly.

A kijelentés igazságtartalmát gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni, de az adat alapján hihető és talán nemigen létezik a világon még egy olyan hely, amit ennyien megnézhetnének. A 105 milliós szám azt is jelenti, hogy átlagosan napi 287 ezer, óránként több mint 19 ezer ember járt a komplexumban.

Vízesés az épületben (Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Vízesés az épületben (Kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

“Ezek a számok tükrözik a Dubai Mall lenyűgöző státuszát, Dubaj előrelátó vezetését és erős gazdaságát. Dubaj gazdasági szerkezetének szerves részeként kulcsfontosságú szerepet játszunk a város sikerében és innovációjában” – fogalmazott az eredmények kapcsán az Emaar alapítója, Mohamed Alabbar.

Kép: Godong/ Universal Images Group via Getty Images

Kép: Godong/ Universal Images Group via Getty Images

Ha minden jól megy, idén akár még a tavalyinál is látogatottabb lehet a Dubai Mall. Az első két hónapban 20 millió látogatót üdvözölhettek, ha ez ebben az ütemben folytatódik, akár 120 millióig is eljuthatnak.

Forrás: Arabian Business
Kép(ek) forrása: Nyitókép: François LOCHON / Gamma-Rapho via Getty Images