Life FIRSTCLASS 2024. 03. 28.

Idén húsvétkor a Mikulás hozza a hímes tojásokat

Valami megint nem stimmel április elsején a Paramount csatornáin. Idén húsvéthétfőre esik a tréfálkozók kedvenc napja, a két tévéadó pedig sajátos módon ünnepli meg az alkalmat.

A tévénézők az elmúlt évek során már megszokhatták, hogy a Paramount Network és a Comedy Central mindig rendhagyó módon ünnepli meg a bolondok napját. Igazi időutazás volt a „retro nap”, amely során a ’80-as és ’90-es évek legismertebb tévésztárjait szerepeltette a filmcsatorna: Bay Éva és Mohai Gábor, valamint Bozai József narrátor közreműködésével ugyanis 24 órára megidézték a magyar tévézés „hőskorát”.

Később egy teljes napon keresztül az időhurkos tematikájú romantikus vígjáték, a Palm Springs szolgáltatta a szórakoztató tartalmat az odakapcsolók számára. Tavaly pedig Arató András, vagyis „Hide the Pain Harold” osztotta ki tévéadásban a legigényesebb trollkommentek díját. Idén sincs kivétel, a húsvétra eső április elsején pedig csak egy a biztos: a nyuszinak nincs kegyelem.

Kép: Jónás Jácint

Kép: Jónás Jácint

Mi mással is készülne a filmadó a feltámadás és a hímes tojások napján, mint egy jókora adag csilingelő száncsengővel és hópihével? Bizony, beköszöntött a karácsony, az április 1-jei hétfőn egész nap ünnepi filmek szolgáltatják a nézők számára a meghitt, családi kikapcsolódást. A sonka és tojás mellé tehát idén ajánlott kiegészítő lehet a mézeskalács és a bejgli is.

Eközben a Comedy Central egy fokkal radikálisabb eszközökhöz nyúlt: az április 1-jei promójában nem helyettesíti, rögtön megpörköli a nyuszit. Van is rá oka, hiszen a humoradó egy különleges roastmaratont tart 20.00 órás kezdettel, amelyben világsztárok (Justin Bieber, Charlie Sheen, David Hasselhoff és Pamela Anderson) leégetését nézhetik végig a nézők. A tisztítótüzet a műfajban jártas nemzetközi humoristák vagy a célszemélyhez köthető hírességek (köztük Will Ferrell, Mike Tyson, Snoop Dogg vagy Amy Schumer) szolgáltatják.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Sipos Zsófia