Life Fehér Patrik 2024. 04. 12.

Életre szóló ingyenes élményt kaphatnak a gasztronómia szerelmesei

Eléggé speciális utazási ajánlatot hirdetett meg az Airbnb. Valaki a molekuláris gasztronómia bölcsőjének tartott múzeumban alhat, teljesen ingyen.

Időről időre gondol egyet az Airbnb, és a szállásközvetítő oldal ingyenes utakkal lepi meg a nagyközönséget. Ezek közül talán a legötletesebb az volt, amikor a Mikulás segédjének lehetett beállni Finnországban, de a Shrek-mocsár sem volt rossz.

Most egy újabb különleges utazási lehetőséget sorsol ki az oldal a jelentkezők között, melynek jellege annyira speciális, hogy talán nem is való mindenkinek. Egy biztos: aki szeret a gasztronómiában kalandozni, az nagyon élvezné az október 16-17-ei eseményeket.

Az Airbnb ugyanis ekkor Észak-Spanyolországban, a Földközi-tenger partján fekvő elBulli1846-ba visz el egy szerencsést és annak kísérőjét egy éjszakára. A hely egykor a három Michelin-csillagos Ferran Adrià séfé volt, és gyakorlatilag itt született meg kezei alatt a molekuláris gasztronómia. Az elBulli1846 már nem étterem, hanem múzeum, egy éjszakára azonban szállássá alakul.

Életre szóló ingyenes élményt kaphatnak a gasztronómia szerelmesei

Tényleg rendkívüli élményben lesz része a vendégeknek, ugyanis olyan helyekre is bemehetnek majd az épületben, ahová mások nem. Ennél is izgibb azonban, hogy

ott lesz a híres séf is, akivel többféle programon is részt vesznek az érkezők.

A programok természetesen a gasztronómia köré koncentrálódnak. Adrià egy kedvenc közeli éttermében költik el majd 16-án este a vacsorát az utazók, 17-én pedig Barcelonába utaznak, ahol a házigazda testvére, a világ második legjobb séfjének megválasztott Albert Adrià főz majd nekik.

Életre szóló ingyenes élményt kaphatnak a gasztronómia szerelmesei

Nem lehet rossz majd felébredni a szálláson, ugyanis az épületből a partra, a Costa Bravára nyílik a kilátás, azaz szó szerint a vendégek hasára süthet a nap. Látványos még az ágy is: egy hatalmas tányérba kell feküdni, melyre a házigazda híres fogását, az olívagömbjeit “tálalták”.

Életre szóló ingyenes élményt kaphatnak a gasztronómia szerelmesei Életre szóló ingyenes élményt kaphatnak a gasztronómia szerelmesei

Fontos leszögezni, hogy maga az út nincs ingyen, el kell jutni a katalóniai Roses településéig a szerencséseknek, az az élmény viszont megfizethetetlennek tűnik, ami érkezéstől távozásig vár a vendégekre. Akiknek felkeltette az érdeklődését a dolog, azoknak ezt a felületet kell figyelni április 17-étől.

Forrás: Airbnb