Life Fehér Patrik 2024. 04. 23.

Megajándékoznak, ha nem telefonozol vacsora közben

Sajátos, de sikeres módszerrel küzd a vacsora közbeni telefonozás ellen egy olasz étterem. Aki kibír egy estét mobilja nélkül, egy palack bort kap ajándékba.

Ilyen-olyan okokból, de egyre több vendéglátóhelyen igyekeznek leszámolni a telefonnyomkodás intézményével. Korábban már bemutattunk egy japán éttermet, ahol például a forgalmat szerették volna élénkíteni a mobilozás betiltásával, egy másik helyen pedig olyan poharakat vezettek be, melyeket muszáj egy telefonnal kitámasztani ahhoz, hogy ne boruljanak fel.

Nem kell azonban Japánig menni az ilyen törekvésekért. (Egyelőre) elég Olaszország északi részén megállni: a Verona városában található Al Condominio tulajdonosai ugyanis szintén szeretnék lerakatni a mobilokat az emberekkel, legalább egy vacsora idejére.

Ezért cserébe egy üveg bort is adnak.

A márciusban nyílt étterem akciója igencsak sikeres a The Guardian beszámolója szerint. A mobilokat érkezéskor egy szekrénybe zárják a vendégek, ha akarják – a választás a vendégé, akár magával is viheti az asztalhoz. Nem ez azonban a jellemző, az érkezők 90 százaléka telefonozás nélkül vacsorázik az étteremben. “A technológia problémává vált. Nem kell minden ötödik másodpercben a mobilra pillantani, de ez sok embernek már olyan, mint a drog. Így viszont lehetőségük van félretenni ezt, és inni egy jóféle bort” – fogalmazott Angelo Lella, az Al Condominio tulajdonosa.

Olaszországban egyébként több étterem is próbálkozik hasonlóval, van, ahol a telefon elrakásáért kedvezménykupon jár.