Life Erdős Norbert 2024. 07. 09.

Itt a Gladiátor II előzetese, lehidaltunk!

A Gladiátor második részének szereposztása fenomenális, az előzetes pedig úgy ragad magával, mint egy tehervonat. Ridley Scott ezúttal is epikus mozit alkotott?

Ridley Scott neve általában egyet jelent a minőségi filmművészettel, és munkái között még az elmúlt években is nehezen találunk olyat, amely általános csalódást okozott volna. Még a megosztó Prometheus is megállta a helyét és a Napoleon is elment szódával, ám a rendező legújabb produkciója, a Gladiátor 2, úgy tűnik, minden eddiginél nagyobb sikert arathat. A kiváltságosok, akik már láthatták a filmet, egyöntetűen mesterműnek nevezik, sőt, sokan Oscar-díjra esélyesnek tartják. Véleményük szerint a Gladiátor 2 méltó utódja lesz az első résznek, amely öt aranyszobrocskát nyert a 2000-es évek legelején.

Az új rész történetének középpontjában Paul Mescal által alakított Lucius áll, aki Maximus fia. Az első részben még gyermekként láthattuk, most azonban igazi férfiként tér vissza. A film kezdetén Lucius Észak-Afrikában él, ahová édesanyja, Lucilla menekítette a Római Birodalom császárai elől. Az események hamarosan Rómába sodorják, ahol gladiátorként kell megküzdenie az arénában, miközben a politikai intrikák veszélyes hálójába keveredik.

Pedro Pascal is jelentős szerepet kapott a filmben: ő alakítja Marcus Acacius hadvezért, aki egykor Maximus tehetséges tanítványa volt. A karakterek között megtaláljuk még Denzel Washingtont, aki a rejtélyes, gladiátorból lett fegyverkereskedőt alakit. Joseph Quinn és Fred Hechinger pedig Róma hírhedt társcsászárait, Getát és Caracallát keltik életre.

Lássuk az előzetest:

 

Az új rész számos szálon kapcsolódik az első, többszörös Oscar-díjas filmhez, így a rajongók biztosan nem fognak csalódni. A film premierje idén november 22-én lesz, mi már izgatottan várjuk. Vajon sikerül akkora kasszasikert aratnia, mint az első résznek, amely 465 millió dollárt hozott a készítőknek (ez mai árfolyamon 170 milliárd forint)?

Forrás: Paramount Pictures
Kép(ek) forrása: Paramount Pictures