Life FIRSTCLASS 2024. 08. 15.

Hatalmas újdonsággal nyitott a felújított Nyugati téri Meki

Több mint fél évig tartó munkálatok után, csütörtökön újra kinyitott a Nyugati téri McDonald’s, amelyet többször is a világ egyik legszebb Mekijének választottak.

Az egyedi, eredetileg 1990-ben nyitott McDonald’s a több éve tartó hazai étteremátalakítási program utolsó állomásaként kapott új vendégteret. Az átalakítás során különös gondot fordítottak arra, hogy a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan megtartsa a neoreneszánsz és a neoromantika összetéveszthetetlen jegyeit. A felújítás 1,8 milliárd forintba került.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s-rendszer alapítójáról elnevezett RAY-design koncepciója volt, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészült ki. A világ gyorséttermeinek esetében különlegességnek és igazi ritkaságnak számít, hogy a belsőépítészet során valódi, természetes anyagokat használtak. Az étterem így öntöttterrazzo-padlót kapott, és számos helyen megjelennek a fa-, bőr- és rézburkolatok is.

Hatalmas újdonsággal nyitott a felújított Nyugati téri Meki

A belső terek és pillérek díszítő festését a miliő és korszellem megóvása és fenntartása érdekében egy restaurátor-csapat végezte.

“A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étteremátalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása ez az ikonikus épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyitott, és a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként tartják számon. Az átalakítás során számos, a McDonald’s rendszerében világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket is felhasználtunk”

– nyilatkozta Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető cég ügyvezetője.

A digitális fejlesztés részeként megjelennek az érintőképernyős kioszkok a hagyományos kasszák mellett, ezen felül a vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket a McDonald’s mobilalkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni, ahogy az már számos McDonald’s-ban elérhető országszerte.

Hatalmas újdonsággal nyitott a felújított Nyugati téri Meki

Az étterem egyik látványossága az ételszállító szalag, amely a hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja, így a vendégek egy üvegdobozon keresztül nyomon követhetik a szendvicseik útját.

Íme a szállítószalag.

Íme a szállítószalag.

A jellegzetes galériás elrendezés megmaradt, és a vendégek az épület közepén, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a mezzanin szintre. Az étterem mögött a szabadtéri terület is teljesen új formában és új bútorokkal, egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket.

Kattints a további képekért!

5 fotó megtekintése

 

Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált az épület adottságaihoz.

Forrás: McDonald's
Kép(ek) forrása: MTI fotóbank