Life Fehér Patrik 2024. 08. 27.

Van egy pizza, ami még az ananászosnál is megosztóbb

A bizarr fogást a svédek imádják, és kóstolói szerint is elmegy, de azért így is megbotránkoztatja az embereket.

Mi az a feltét, ami elront egy pizzát? Többféle válasz létezik erre a kérdésre, de a legtöbben biztosan az ananászt mondanák – még annak ellenére is, hogy maguk az olaszok is díjazták az ananászos pizzát egy versenyen. Ha kicsit szétnézünk a világban, egészen extrém feltétekkel is találkozhatunk – így jutunk el Svédországig, ahol már-már nemzeti ételnek számít

a banános pizza.

Igen, jól olvastad, a skandináv országban előszeretettel fogyasztják banánnal is megpakolva a pizzát, de többek között curry és ananász is kerülhet a füstölt sonka mellé, helytől függően.

Erre a változatra a banán mellett sonka, hagyma, vízitorma és sajt került

Erre a változatra a banán mellett sonka, hagyma, vízitorma és sajt került

A furcsa fogást 2017-ben egy olyan Twitter-oldal kapta fel, mely Svédország turisztikai vonzerejét volt hivatott növelni, innentől pedig nem volt megállás. A bejegyzés a célját abból a szempontból elérte, hogy megugrott azok száma, akik az országról beszélnek, de főként a pizzával összefüggésben.

Az étel rajongói szerint az édes és a hagyományos sós ízek remekül működnek együtt, ám mások szerint el kellene tüntetni a Föld színéről az ilyen szörnyszülött ételeket. Banános pizzát egyébként a brazilok is fogyasztanak, bár ott inkább egy édes, pizza alakú ételről van szó, és nem keverik a hagyományos pizzafeltétekkel a gyümölcsöt.

A brazil banános pizza, fahéjjal megszórva

A brazil banános pizza, fahéjjal megszórva

Te megkóstolnád a svédek banános pizzáját? Írd meg nekünk!

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images