Life FIRSTCLASS 2024. 09. 11.

Jótékony célra fordították a fesztiválozók maradékát

Közel ezer rászorulót támogatott a Lidl abból a megmaradt élelmiszerből, melyet nem vásároltak meg a bulizók az üzletlánc fesztiválokra kitelepített boltjaiban.

Az élelmiszer-veszteség az egész ellátási lánc során megjelenik, a termeléstől kezdve a szállításon és feldolgozáson át egészen a kereskedelemig és a fogyasztásig. A még emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer-feleslegből a jogszabályi előírásoknak megfelelően rászorulóknak adományoz a Lidl Magyarország. A jogszabályi kötelezettségen túl partnerein keresztül zöldséggel, gyümölccsel és pékáruval is segíti a diszkontlánc a nélkülözőket, 2021-ben indított akciójának keretében pedig a hagyományos bolti élelmiszermentésen felül a nyári kitelepülésein – a Lidl FesztMarketben – megmaradt zöldség-gyümölcs és pékáru termékekkel is a szükségben élőket segíti.

“Örülünk, hogy partnerszervezeteink segítségével a nyári kitelepüléseinken megmaradt felesleg sem megy kárba, azzal környékbeli, nehéz sorsú családokat, idén nyáron közel 1000 rászorulót segíthettünk” – nyilatkozta Tőzsér Judit, az üzletlánc vállalati kommunikációs vezetője.

A 2024-ben megrendezett 42. Lidl Balaton-átúszáson megmaradt pékáruadomány a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével Fonyód, Balatonfenyves, Öreglak-Barátihegy, Lengyeltóti, Vityapuszta és Somogyvár településeken élőkhöz jutott el, míg a Campus és a SZIN fesztiválokon a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel működött együtt az áruházlánc. A felajánlás által több száz Debrecen és Szeged környékén élő ember kapott támogatást.

Jótékony célra fordították a fesztiválozók maradékát

Mint Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, nem csak a segítségnyújtás fontos. “Az ilyen fesztiválok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy élelmiszermentő együttműködésünket a fiatalabb generációknak is bemutathassuk és az ő szemléletüket is formálhassuk. Márpedig ez a kulcs a pazarlásmentes jövő felé” – fogalmazott a szakember.

Forrás: Lidl
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images