Life Fehér Patrik 2024. 12. 24.

Fahéjas pörkölt karácsonyra? Van, aki ezt eszi!

Ha már séróból vágod, hogy milyen fogásokból válogathatsz a családi összejöveteleken, nézd meg, milyen ételeket fogyasztanak más országokban karácsonykor!

Azt már pontosan tudjuk, mit eszik a magyar karácsonykor, és korábban már azt is megmutattuk nektek, milyen egészen fura ünnepi étkezési szokások uralkodnak néhány külföldi országban. Most olyan, hagyományosnak mondható külföldi fogásokat hoztunk nektek, melyek közül párat mi is szívesen megkóstolnánk.

A nagyon vallásos Lengyelországban a december 24-e még húsmentes, de az ünnepi vacsora így is hagyományosan 12 fogásból áll, a 12 apostolt és az év 12 hónapját szimbolizálva. Ezek közül az első a barszcz. Egy zöldségleves-alaplé az alap, melyet megszínez a beletett cékla. A tartalmat gombával töltött tészta adja

A nagyon vallásos Lengyelországban a december 24. még húsmentes, de az ünnepi vacsora így is hagyományosan 12 fogásból áll, a 12 apostolt és az év 12 hónapját szimbolizálva. Ezek közül az első a barszcz. Egy zöldségleves-alaplé az alap, melyet megszínez a beletett cékla. A tartalmat gombával töltött tészta adja

A Fülöp-szigeteken bibingkával indítják a 24-ei reggelt. Ez egy rizslisztből készült süti, melyben kókusztej, tojás és vaj is található. A prémium változatok tetejére sajtot is olvasztanak, sós kacsatojást tesznek vagy kókuszreszeléket szórnak

A Fülöp-szigeteken bibingkával indítják a 24-i reggelt. Ez egy rizslisztből készült süti, melyben kókusztej, tojás és vaj is található. A prémiumváltozatok tetejére sajtot is olvasztanak, sós kacsatojást tesznek vagy kókuszreszeléket szórnak

Egészen hétköznapi ünnepi sütinek tűnik a buccellato, mely Szicíliáról származik. A karácsonyi ebéd zárófogását fügetöltelék, mandula és fenyőmag is ízesíti, jellegzetes aromáját azonban a marsala nevű kifejezetten erős bortól kapja, melyet még sütés előtt a tésztához kevernek

Egészen hétköznapi ünnepi sütinek tűnik a szicíliai buccellato. A karácsonyi ebéd zárófogását fügetöltelék, mandula és fenyőmag is ízesíti, jellegzetes aromáját azonban a marsala nevű, kifejezetten erős bortól kapja, melyet még sütés előtt kevernek a tésztához

Kattints az alábbi képre a többi fogás megtekintéséhez!

7 fotó megtekintése
Forrás: National Geographic
Kép(ek) forrása: Getty Images