Magic FIRSTCLASS 2023. 05. 12.

Nem édesség lett a világ legdrágább fagyija

A 2023-as fagyiszezon nyitányára előrukkoltak a valaha volt legdrágább hideg nyalánksággal, amely többek között szarvasgombát és parmezánt is tartalmaz.

2023. április 25-ét ünnepnapként jegyezhetik fel a Cellato nevű luxusjégkrém-márkánál: az olaszos nevű, de valójában japán cég ugyanis megalkotta a valaha volt legdrágább hűsítő fagylaltot, melynek 130 ml-es adagját 880 ezer jenes, átszámítva 2,21 millió forintos áron mérik.

Tekintettel arra, hogy a Guinness Világrekordok által is jegyzett csúcs megdöntéséhez tényleg csak annyi kell, hogy egy extrém magas árcédulát biggyesszenek étlapjukra, azt is mondhatnánk, hogy nem nagy teljesítmény ez a rekorddöntés. A Cellato mellett szól viszont, hogy a pénzben kifejezett érték mögött valós tartalom is található. Finomságuk egy fehérjében gazdag ételkülönlegesség, melyet a gelato őshazájából, Olaszországból származó alapanyagokkal ízesítettek.

Megosztó ízvilágú a világ legdrágább fagyija

A recept azonban közel sem nevezhető hagyományosnak. Az első számú ízesítő összetevő ugyanis nem más, mint az észak-itáliai Alba városából származó fehér szarvasgomba, melynek kilója kb. 5 millió forint. Mindemellett eredeti olasz parmezán és a szakékészítésből visszamaradt seprő is hozzátesz a fagyi ízéhez, melyet megszórnak némi aranyporral is, csak a szépség kedvéért. A fagylaltnak a tálaláskor rácsorgatott szarvasgomba-olaj még illatot is ad.

Megosztó ízvilágú a világ legdrágább fagyija

Fogyasztásához a Cellato egy aranyműves által készített kanalat is kínál, ez azonban nincs benne az fagyi árában, azt külön kell megvásárolni (ára ismeretlen). A készítők szerint a Byakuya névre hallgató finomságot érdemes fogyasztás előtt kicsit olvadni hagyni, hogy igazán krémes legyen az állaga, kísérőnek pedig egy jóféle fehér bort javasolnak.

Forrás: Cellato