Magic Kováts Olivér 2023. 07. 18.

Parádés világrekord dőlt meg a Balatonnál

Bámulatos élményben, egyben egy rekorddöntésben lehetett része a közönségnek Zamárdiban. Richter Angelina egyszerre húsz lóval is boldogult a Cirkuszok Éjszakáján, amivel nőként egyedülálló eredményt ért el.

Cirkusztörténelmet írt múlt hét szombaton, a Cirkuszok Éjszakáján a Richter Flórián Cirkusz a Balatonnál – derült ki az Sonline.hu beszámolójából.

A Zamárdiban tartott előadás során ugyanis a családi társulat egyik cirkuszművésze, a mindössze 17 éves Richter Angelina két ló hátára felállva egyszerre 20 lovat hajtott.

Richter Angelina ezzel a női cirkuszi előadók között új világrekordot állított fel, igaz, a korábbi csúcsot is ők tartották, 17 ló egyidejű hajtásával, a mostaniban öt év munkája van benne.

Nagyon izgultam, és reméltem, hogy jó lesz, de bíztam a lovaimban és a családom tapasztalatában, hogy minden rendben lesz. Voltak húzós pillanatok, de azért próbáltam kitartani és erős maradni a cél érdekében

– nyilatkozta a portálnak a női világrekorder.

A sajátos produkciót nem először mutatta be a hazai cirkusztársulat: 2018-ban Angelina bátyja, Richter Kevin kápráztatta el a közönséget, amikor azt egyszerre 24 lóval hajtotta végre – a világon egyedüliként.

Videón itt nézhető meg a produkció:

A látottakhoz annyit lehet hozzáfűzni, a First Class mottójához hűen, hogy a világ tényleg tele van jó dolgokkal, és ezúttal nem is kellett messzire menni értük.

Miközben Nigériában az elmúlt hónapokban szabályosan rekorddöntési láz tombol, a Balatonnál sem a cirkuszi rekord az egyetlen, ami elvarázsolta az arra járókat az idei nyáron – egy első hallásra különös fagylalt is hatalmas népszerűségnek örvend:

Forrás: Sonline.hu
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Alla Ovchinnikova/Getty Images