Magic Fehér Patrik 2024. 01. 10.

Eladják Dubaj egyik legelőkelőbb otthonát

Mivel nagyobb penthouse-t keresve sem talál az ember Dubajban ennél, joggal mondhatjuk, hogy ez a legek városának egyik legjobb otthona. Meg is kérik az árát.

Ha megtehetné, a világ jelentős része Dubajba költözne. Ez nemcsak egy légből kapott mondat, hanem tény, valóban sokan álmodoznak erről. Ami azonban most az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában történik, talán még az álmokat is felülírja.

Eladósorba került ugyanis Dubaj legnagyobb penthouse-a, egy háromemeletes, 7218 négyzetméteres épületrész a Raffles The Palm Dubai Residences tetején. Az egyébként 5 csillagos szállodaként funkcionáló ingatlan a Palm Jumeirah szigetcsoporton található, ez a leghíresebb pálma alakú, ember alkotta száraz terület.

Kép: Accor

Kép: Accor

Ez Dubaj történetének valaha volt legnagyobb eladó otthona, de a világon sem került sok nagyobb hely a piacra. Csak néhány infó, mi mindent is tud az otthon: 8 hálószoba, 20 fős ebédlő, saját edzőterem, medence, kosárlabdapálya, wellnessközpont krioszaunával (ahol akár -190 Celsius-fokos kezelést is kaphatunk) és egy szénaszoba, ahol – és ez nem vicc – le lehet dőlni a szárított fűbe heverészni. 360 fokos panoráma nyílik az otthonból a felhőkarcolókra és az Arab-öbölre, de múlathatjuk az időt a szivarszobában, a házimoziban vagy a minigolfpályán is, ha nem épp a 10 férőhelyes garázsban gondolkozunk, melyik verdával is induljunk útnak.

Az eladó "lakrész" (Kép: Emerald Palace Group)

Pirossal kiemelve az eladó “lakrész” (Kép: Emerald Palace Group)

Az ár dubaji szemmel történelmi, soha nem kértek ugyanis még 600 millió dirhamot (56,6 milliárd forintot) egyetlen otthonért. Ez a világ legdrágább ingatlanjai közé is beférne, bár a csúcstartó éppenséggel az Egyesült Államokban található:

Forrás: Emerald Palace Group, Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images