Magic FIRSTCLASS 2024. 08. 30.

Elárverezik a Király ékszereit

A világ zenei és filmes nagyságainak ritka tárgyai kerülnek kalapács alá, köztük Elvis Presley aranygyűrűi és a Beach Boys együttes egyik alapítójának levele.

Majdnem 400 tételt bocsátanak árverésre a Kruse GWS Auctions árverési ház “Hollywood és a zene műtárgyai” elnevezésű aukcióján, közöttük Prince, Aaliyah, valamint Abigail Folger, a Folger Coffee Company Manson “család” által meggyilkolt örökösnője tárgyait.

A legértékesebb darabok közül több Elvis Presley tulajdonában volt, közöttük egy mikrofon Las Vegas-i fellépéssorozatából és két egyedülálló aranygyűrű, amelyeknek a becsült értéke 35 ezer-60 ezer dollár (12,4-21 millió forint). De a relikviák között van még egy Smith and Wesson revolver is, amely szintén a Királyé volt, ennek kikiáltási ára 15 ezer dollár (5,3 millió forint).

Az 1977 augusztusában elhunyt Elvis Presley ékszerei ma is a világ legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak

– mondta Brigitte Kruse, az árverési ház műveleti igazgatója.

Többek között ez a rulettasztalt formázó pecsétgyűrű is kalapács alá került, amely Elvis tulajdonában volt. Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images

Többek között ez a rulettkereket formázó pecsétgyűrű is kalapács alá került, amely Elvis tulajdonában volt. Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images

Az árverés egy másik kiemelkedő darabja az a kézzel írott levél, amelyet Brian Wilson küldött The Beach Boys-beli zenésztársának és unokafivérének, Mike Love-nak, amely Brigitte Kruse várakozása szerint legkevesebb 10 ezer dollárért talál új tulajdonosra (3,5 millió forint).

Az online aukciót augusztus 31-én tartják.

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Getty Images/ Bettmann