Számos érdkesség otthona Japán, melyek között vannak dolgok, amiért csodáljuk őket, más esetekben pedig furcsán nézünk rájuk. Nincs ez másképp a művészetek terén sem: az Art Beef Gallery például ugyanúgy lehet egyeseknek csodálatra méltó, mint megbotránkoztató.
Az angolosok a névből már kitalálhatták, hogy a művészeti galéria valamilyen módon kapcsolódik a marhahúshoz. Gyakorlatilag ennyi, amit tudnak: a hagyományos japán stílusban rajzolt képeket a legfinomabbnak tartott wagyu marhával egészítik ki. A húst átjáró zsírszövetek egyedi textúrája némileg meglepő módon számos alkotáson megállja a helyét, ahogy az a képeken is látható.
A galéria a képekhez A5-ös osztályozású, vagyis a legjobb minőségű omi wagyut használ – ez a kobei, illetve a macuszakai mellett a legnépszerűbb wagyu Japánban. Maguk a húscafatok hátszínből, tarjából vagy szegyből származnak, a képeket pedig dobozformában árulják 7-15 ezer jenes (18-40 ezer forintos) áron.
A vásárlóktól természetesen nem várják el, hogy az idők végezetéig nézzék, hogyan rohad a drága hús szobájuk falán egy képen. A dobozból egy idő után nyugodtan ki lehet venni és el lehet készíteni a műalkotás legkülönlegesebb részét, a hiányzó területet pedig egy piros papírlappal pótolva marad valami az eredeti képből is. Ami azt illeti, a falra akasztást nem is javasolják, hiába így készültek a hivatalos fotók, ehelyett a fagyasztva tárolást ajánlják, de azt is legfeljebb csak három hétig.
Forrás: PR Times