Style FIRSTCLASS 2023. 06. 27.

Bioműanyagból készült búvárórát mutatott be a Casio

Búvárkodásra tervezett új karórákat mutatott be a Casio. Harmincéves lett a Frogman sorozat.

A Casio igazából már régóta kínál alternatívát a búvárkodás szerelmeseinek: ezek a karórák többnyire a G-Shock széria tulajdonságait ötvözik nyomásállósággal, valamint olyan funkciókkal, amelyek segítik a felhasználókat a vízben való eligazodásban. Az első, kifejezetten búvárok számára fejlesztett Frogman 1993-ban, harminc évvel ezelőtt jelent meg a piacon, azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Szokatlan célra tervezte ezeket a karórákat a Casio

A hazai piac egyik újdonsága a GW-8230NT-4 típusú karóra, amely a Frogman 30 éves jubileuma előtt tiszteleg. Az ütésálló tokkal rendelkező modell tokján ugyanúgy megtalálhatók a „Titanium”, valamint a „Frogman” feliratok, mint az ezredfordulón bemutatott elődön. A lünetta és a karóra tokja megújuló energiaforrásokból előállított bioműanyagból készült, 200 méteres mélységig vízálló.

Szokatlan célra tervezte ezeket a karórákat a Casio

A Casio másik újdonsága az MRG-BF1000R-1A, amelyet Japánban gyártanak. Lünettája és tokja is titánból készül, így fémre érzékenyek is viselhetik. A piros, műanyag tokos Frogmanhez hasonlóan ez is 200 méterig vízálló, óraszerkezete napelemes működtetésű. A GW-8230NT-4 ára 239 990, míg az MRG-BF1000R-1A karóráé várhatóan kétmillió forint lesz.