Style Fehér Patrik 2024. 05. 31.

Grammonként 36 milliós órát kínzott Nadal

Rafael Nadal számára hamar véget ért a Roland Garros, azonban pályán töltött perceit egy igazi órakülönlegesség segítségével mérhette.

Rafael Nadal 2010 óta partnere a svájci Richard Mille luxusórakészítő vállalatnak. A spanyol teniszező kiemelt ügyfélnek mondható, ugyanis mindig olyan órákat kap, melyek a legjobb technológiát rejtik házukban, különös tekintettel a heves kézmozdulatokra, melyek egy teniszmérkőzés közben elengedhetetlenek.

Idénre is kapott egy spéci időmérőt Nadal, mely ráadásul a nevét is hordozza a sztárnak. Az RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal legnagyobb különlegessége, hogy az óra szíjak nélkül mindössze 11,5 grammot nyom, miközben akár 14 ezer G-s erőhatást is épségben kibír. Mindkét érték rekordnak számít a kézi felhúzású, tourbillonnal szerelt órák között.

Az 55 órás járástartalékú óra könnyűségéért a titánból és karbonból készült elemek felelnek, melyek tömege a mérlegen alig látszik, viszont mégis rettentő strapabíróak. Minden érzékeny alkotóelem egy csúcsmodern, új fejlesztésű karbonházba került, melynek szálai 15 százalékkal merevebbek és az összetartásukhoz szükséges gyanta is 30 százalékkal ellenállóbb, mint a korábbi, szintén nem ócska karbonházak esetében.

Nadal órájából mindössze 80 példány készül, ára pedig grammonként 100 ezer dollár, azaz 1,15 millió dollár (413 millió forint). Idén nem fogjuk sokat látni a különlegességet a teniszpályákon, a spanyol játékos igazi terepének számító Roland Garroson már ki is esett a teniszcsillag.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images