Life Fehér Patrik 2024. 02. 12.

Mellékszereplővé vált a saját gigabulijában Usher

Usher volt a 2024-es Super Bowl félidei műsorának húzóneve, bár ez nem mindig volt érezhető a 45 éves énekes előadásán. Ilyen volt az idei halftime show.

Az NFL-döntő, vagyis a Super Bowl félidei műsorairól legalább annyi szó esik minden évben, mint magáról a mérkőzésről. Idén a megtiszteltetés Ushernek jutott, hogy a Las Vegas-i közönséget és a világot szórakoztathassa az egyik legnézettebb sportesemény szünetében.

Las Vegas nem volt ismeretlen terep az R&B-énekesnek, ugyanis száz előadásos koncertsorozattal lépett fel a kaszinóvárosban. Talán ez is volt az oka, hogy a slágerlistákról az elmúlt tíz évben inkább hiányzott, mintsem vendégeskedett rajtuk. Az előzetes hype nem volt akkora körülötte, mint Eminemék vagy Rihanna körül az elmúlt két évben.

Kép: Jamie Squire/Getty Images

Kép: Jamie Squire/Getty Images

Usher gyakorlatilag egy 101. Las Vegas-i show-ként tekintett a koncertre. Előzetesen a szokásos 13 helyett 15 perces műsort ígért a sztár, ám a végeredmény így is 13 perc lett. Nem ezen a 120 másodpercen múlt előadása sikere.

Nem csapta le a magas labdát Usher: nyolc év szünet után első szólóalbuma két nappal a Super Bowl előtt jelent meg, de nem próbálkozott meg új lemezének dalainak előadásával. Ennek örülhetünk, mert a műsor első fele így sem volt a legerősebb. Az igazi rajongók biztosan értékelték, hogy a 2000-es évek eleji, a világ számára kevésbé ismert számokat sorra hozta az énekes, vagy hogy felsőteste is szinte ugyanolyan állapotban maradt, de sem ezekre, sem Alicia Keys megjelenésére sem mondtuk, hogy hűha.

Usher és Alicia Keys (Kép: Ezra Shaw/Getty Images)

Usher és Alicia Keys (Kép: Ezra Shaw/Getty Images)

Persze arra előzetesen is számítani lehetett, hogy a nagy durranások biztosan a végére maradnak. Ez így is történt: miután Usher felkapta a görkorcsolyáját, mely Las Vegas-i koncertsorozatának is állandó eleme volt, megjött az a hangulat, amiért a két évvel ezelőtti Super Bowl-ért is megőrült a közönség. A szélesebb tömeg az előadót azokkal a dalokkal köti össze, mint a Yeah, vagy az OMG. A gond ezekkel csak az, hogy egy sem Usher önálló terméke: az OMG-t Will.i.am lökte be, majd jött Lil John, aki meggyújtotta a tűzijáték zsinórját a Turn Down for What-tal – egy olyan dallal, amihez Ushernek jóformán nincs köze.

Lil Jon középen (Kép: Harry How/Getty Images)

Lil Jon középen (Kép: Harry How/Getty Images)

A fináléra megjött a Yeah, benne Usher mellett Lil Johnnal és Ludacrisszel, akik nagyot lendítettek az egész előadáson, így az utóíz pozitívan alakult. Kicsit fájó volt Ushert a szórakoztatóiparban manapság megszokott félplaybackelni látni, de ez egy jelenség, ezzel nem lehet mit kezdeni. Viszont megsüvegelendő, hogy 45 évesen is higanyemberként táncol, lábainak mozgása többször is mintha ellentmondott volna a fizika törvényeinek.

Usher a tömeg elején (Kép: Tim Nwachukwu/Getty Images)

Usher a tömeg elején (Kép: Tim Nwachukwu/Getty Images)

Összességében nem ez lesz a legemlékezetesebb félidei műsor a Super Bowlok történetében. Usher ünnepeltethette volna magát, ám amikor igazán csilloghatott volna abban a szerepben, ahogy a világ is szereti, kicsit a háttérbe szorult.

Ami a “körítést” illeti, a Kansas City Chiefs hosszabbítás után címet védett, 25-22-re legyőzte a San Francisco 49ers-t.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation