Style Fehér Patrik 2023. 11. 30.

99 kocsmában ittak egy nap alatt, rekordot döntöttek

Két fiatal srác megvalósította a Föld eddigi legkeményebb kocsmatúráját, egy híján száz helyen ittak 24 óra alatt. A rekordhajszolás mellett egy jó ügyre is felhívták a figyelmet.

Harry Kooros és Jake Loiterton mindketten ausztrálok, 26 évesek, barátok, és mostantól közösen tartanak egy Guinness-rekordot: együtt 99 kocsmát látogattak meg 24 órás kocsmatúrájuk során. A korábbi rekord sem volt semmi, melyet egy dél-afrikai férfi tartott 78 helyszínnel, de a majdnem száz helyen ivás 24 óra alatt ehhez képest hatalmas ugrás.

A srácok két okból próbálták megdönteni a rekordot: egyfelől szerettek volna pénzt gyűjteni akciójukkal az MS Australia nevű nonprofit szervezetnek, mely a sclerosis multiplex betegséget kutatja. Másrészt szerették volna kicsit felpörgetni Sydney éjszakai életét, mely szerintük az elmúlt évtizedben hanyatlásnak indult a jogszabályi változások, valamint a koronavírus-járvány miatt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Harry Kooros (@harrykooros) által megosztott bejegyzés

A kísérletet helyi idő szerint éjfélkor kezdték, hogy optimalizálják tervüket a nyitva tartási időknek is megfelelően. Egyetlen stratégiájuk az volt, hogy mindenhova bemennek, kikérnek egy kör italt, megisszák, majd mennek is a következő helyszínre. Mindezt gyalog, ugyanis ez is feltétele a rekordnak. A rohanást Kooros szervezete nem bírta sokáig: hajnali kettőkor kidobta a taccsot.

Szerencséjére tudott kicsit regenerálódni, mert az éjszakában egyre jobban előrehaladva egyre kevesebb hely volt nyitva, így a még vendégeket váró kocsmák között nőttek a lesétálandó távok. Hajnali ötre már a lábaik sem bírták a dolgot, ezért reggel kilencig előbb egy parkban, majd egy kávézóban pihentek meg.

Ezt követően újult lendülettel vetették bele magukat a kocsmatúrába, szinte semmi megállással. Kitűzték, hogy egy helyen maximum 14 percig maradhatnak, beleszámítva a sorban állást a pultoknál, az italok elfogyasztását és a következő helyszín elérését is.

Kora estére meg is lett nekik a rekordot jelentő 78. állomás, de a lelkesedés nem hagyott alább: megvalósíthatónak tartották a száz kocsmalátogatást is. Végül ez nem jött össze, mert elszámolták magukat – ez mondjuk nem is csoda 45 kilométer lesétálása után. Kalandjukat kamerával is rögzítették, emiatt több mint tíz helyre be sem engedték őket, ennek fényében még szebb a 99-es szám.

“Eredetileg azt terveztük, hogy minden második kocsmában alkoholos italt iszunk, de gyorsan változtattunk a terven. Sydney szigorú szabályozása miatt figyeltünk, hogy ne legyünk túl részegek, és beengedjenek minket minden kocsmába” – mondta a két óra után rókázó Kooros.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Getty Images